Sitemap Disclaimer Privacy statement

Home

Gastbedrijf editie 2017

Thema

Programma

Standhouders

Aanmelden

Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017

Samenwerkingspartners

Foto's

Annulering

Contact

Houtwereld Praktijkdag 2017
Waar gaan we heen met Hout?

Thema Houtwereld Praktijkdag 2017: 'Waar gaan we heen met Hout?'

 

Hout is een prachtproduct, dat wordt voortgebracht door de natuur. Elke houtsoort - zowel naaldhout als loofhout - biedt weer andere technische prestaties, kleuren en overige kenmerken. En afhankelijk van de zaagwijze of andere bewerkingen, zijn de nerven, patronen en oppervlaktekwaliteit van een grote verscheidenheid.

 

Eigenschappen verbeteren

 

Om zo efficiënt mogelijk met de grondstof om te gaan én het voor meer toepassingen geschikt te maken, laat hout zich op een toenemend aantal manieren behandelen. Speciale procedés verbeteren bepaalde eigenschappen van hout. Ze verlengen bijvoorbeeld de levensduur (modificatie), maken het houten oppervlak waterafstotend, verhogen de brandwerendheid van het materiaal, mengen hout met kunststof (WPC's), recyclen eerder gebruikt hout in een hoogwaardige toepassing, en ga zo maar door.

 

Hoe ver kun je gaan met hout? Hoe ver wíl je gaan met hout? Wanneer is hout opeens geen hout meer? En is dat erg?

 

Total Cost of Ownership

 

Bovendien zijn 'resultaatgerichte samenwerking' en 'Total Cost of Ownership' hotte items in de branche. Er vindt een shift plaats van het bekende aanbestedingstraject naar contracten met onderhoudsbedrijven. Voor houtbedrijven is het belangrijk om daar pro-actief op te reageren door nieuwe producten te ontwikkelen en aan te bieden die een positieve bijdrage leveren aan de Total Cost of Ownership.

 

(De Total Cost of Ownership is het totaalbedrag aan kosten voor het bezit van een product of het gebruik van een dienst gedurende de levenscyclus/gebruikscyclus. Behalve de prijs om het product aan te schaffen, omvat de term alle kosten van het moment van aankoop tot het moment dat er afstand van wordt gedaan)