Sitemap Disclaimer Privacy statement

Home

Gastbedrijf editie 2017

Thema

Programma

Standhouders

Aanmelden

Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017

Samenwerkingspartners

Foto's

Annulering

Contact

Houtwereld Praktijkdag 2017
Waar gaan we heen met Hout?

 

Wedstrijd ‘Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017’: stemmen op negen genomineerden

 

In het kader van de Houtwereld Praktijkdag 2017 zijn we op zoek naar hét product dat de titel 'Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017' verdient.

 

Houtwereld riep daartoe bedrijven en organisaties op om nieuwe producten, oplossingen en concepten aan ons voor te dragen.

 Deze voordrachtronde heeft negen genomineerden opgeleverd. Daarop kan van woensdag 27 september tot en met vrijdag 28 oktober worden gestemd.
 

Wij stellen met veel plezier de negen voordrachten aan u voor:

 

* Aardbevingsbestendige houtskeletbouw-woningen. Deze oplossing, bestaande uit een licht bouwsysteem in hout, is ontwikkeld door de NBvT-sectie VHSB in samenwerking met een aantal marktpartijen en kenniscentra. Dat gebeurde in het kader van de Innovatie Nieuwbouwregeling van de NAM. Het resultaat is een concept waarbij een houten stabiliteitskern in 3D is ontwikkeld, die toepasbaar is in meerdere woningtypen. Door de toepassing van deze kern wordt een woning dermate stabiel gemaakt, dat voldaan wordt aan de eisen in de NPR 998 voor aardbevingsbestendig bouwen.

Website: www.nbvt.nl

 

* Atlas Inside-scharnier van BUVA. Uniek aan dit gepatenteerde anti-inbraakelement is dat er geen speciale infrezingen in deur en kozijn nodig zijn. Het hakende element dat voor de inbraakbeveiliging zorgt, zit in het scharnier. De anti-inbraakpen in het kozijn of deur behoort daarmee tot het verleden. Ook past het scharnier in bestaande frezingen, waardoor het geschikt is voor de vervangingsmarkt.

Website: www.buva.nl

 

* Circular Experience van Studio RAP voor ABN Amro's nieuwe circulaire paviljoen in Amsterdam. In dit project is een nieuwe ontwerp- én productiemethode toegepast die geautomatiseerd afvalhout omzet naar kunstzinnige balustrades en akoestische wandbekleding. Maatafwerkingen in de 6.000 unieke stukken hebben geen effect op de kwaliteit van het werkstuk. Daarnaast is het unieke ontwerp brandveilig en doorvalveilig bevonden. De Circular Experience bewijst dat de toepassing van robotisering in de bouw zorgt voor meer efficiëntie en voor een mooier en duurzamer resultaat.

Website: www.studiorap.nl

 

* DJP OmniJoint van Kreunen Kunststoffen. Dit is een mechanische kozijnverbinding voor het monteren van afgelakte kozijndelen binnen Single Part Production, ofwel de productie van unieke werkstukken. Het systeem klemt de afgelakte kozijndelen ineen tot een sterk(e) kozijn, raam of deur. Bewerkingscentra zijn al volledig ingericht op deze vorm van produceren, net als de moderne flowcoatinstallaties. DJP OmniJoint zorgt voor de volgende stap met het behandelen en afmonteren van losse onderdelen.

Website: www.djp-omnijoint.nl (website under construction)

 

* DKC DeLuxe van Austria Deuren. De Deur/Kozijn Combinatie DeLuxe mikt op de vervangingsmarkt, waar de consument geïnteresseerd is in een oplossing die aansluit op actuele interieurtrends. Het betreft hier een combinatie van een wandomvattend FSC-houten kozijn, dat precies de plaats inneemt van het oude stalen kozijn, en de keuze uit enerzijds een zwart afgelakte glas- of paneeldeur of anderzijds een wit afgelakte moderne glas- of paneeldeur. DKC DeLuxe biedt uit voorraad standaardoplossingen aan in de meest voorkomende hoogten en breedten.

Website: www.deuren.nl

 

* FastFix-deuvel van WINFIX Solutions. Dit gepatenteerde en SKH-gecertificeerde (SKH BGS011) alternatief voor de houten deuvel zorgt ervoor dat kozijnverbindingen binnen de BRL 0819 meteen na het opsluiten een hoge sterkte hebben. Daardoor kan het kozijn direct worden opgehangen voor verder transport in de fabriek.
Website: www.winfix.nl

 

* IBRID-kozijnhout van Hybrid Frame. De speciale manier van lamineren (onder een hoek) van dit hybride kozijn- en raamhout zorgt voor een lijmnaad binnen de glaslijn. Aan de buitenzijde is Accoyahout toegepast, terwijl het kozijn aan de binnenzijde uit Europees grenenhout bestaat. IBRID kent een lange levensduur, is vormstabiel, zeer mooi af te lakken door de fijne houtstructuur. IBRID SL (Second Life) staat voor het hergebruik van afgeschreven houten kozijnen in nieuwe hybride kozijnprofielen.

Website: www.ibrid.nl

 

* Infinity Repair Totaalconcept. Dit hoogwaardige en duurzame totaalconcept is ontwikkeld voor de reparatie en renovatie van houten kozijnen middels deelvervanging. Dit behelst een gestandaardiseerde montagemethode, die door middel van een freesmal zorgt voor een simpelere verwerking en hoogwaardige reparatie. In het concept komen ICT-oplossingen (Digital Factory & Big Data) en vernieuwende productiemethoden (robotisering en 3D-printen) samen.

Website: www.infinityrepair.eu

 

* VOXS Bouwsysteem van Bergh Bouwsystemen. Dit is een zelf ontwikkeld demontabel bouwsysteem voor semi-permanente doeleinden. Het casco is volledig ontworpen met gestandaardiseerde prefabelementen die uit elkaar te halen zijn, maar ook inzetbaar zijn voor een nieuwe toepassing. De hybride constructie bestaat uit staal/betonvloeren, gelamineerde houten kolommen en niet-dragende houtskeletbouw gevelelementen. Hiermee is snel op locatie volume te creëren.

 Website: www.voxs.nl

 

 

 Deze negen genomineerden voldoen aan de volgende wedstrijdcriteria:

 

- Er kunnen nieuwe producten, systemen, concepten en diensten/serviceverlening worden voorgedragen, die maximaal 2 jaar op de markt zijn

- De voordracht dient hout(vak)gerelateerd te zijn

- De voordracht dient innovatief en toekomstgericht te zijn

- De voordracht dient duurzaam te zijn (indien toepasselijk: met een certificaat van bijvoorbeeld FSC, PEFC, BREEAM, Cradle-to-Cradle etc.)

- De voordracht dient voor de langere termijn (10 jaar) breed inzetbaar te zijn (bij voorkeur breed en grootschalig inzetbaar, maar inzendingen van een exclusief product/idee/ontwerp voor een zeer beperkte markt zijn eveneens welkom)

- Zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven/organisaties kunnen meedoen (mits met officiële vertegenwoordiging in Nederland; er moet een aanspreekpunt zijn dat inhoudelijk goed mee kan praten over de oplossing en dat officieel het woord kan voeren namens de producent)

- Per bedrijf/organisatie kan maximaal 1 product (e.d.) worden voorgedragen.

 

 

Procedure: stemmen en live presentatie

 

Op de negen genomineerden kan van woensdag 27 september tot en met vrijdag 27 oktober online worden gestemd.

De genomineerde producten tonen wij op vrijdag 10 november op de Houtwereld Praktijkdag 2017 in Arnhem. Alle deelnemers kunnen die dag 'live' stemmen op hun favoriete product. Hun stemmen tellen dubbel en worden opgeteld bij de eerder ontvangen digitale stemmen.

Tijdens de borrel wordt de winnaar bekendgemaakt en gehuldigd. Het winnende product (plus zijn fabrikant/leverancier) wordt in het zonnetje gezet, ontvangt een uitgebreid gratis mediapakket en krijgt veel publiciteit.

 

Voor vragen en opmerkingen: houtwereld@nijgh.nl

 

Vorige winnaars:

* De wedstrijd 'Slimste Comeback in Hout 2015' werd gewonnen door Stadshout in Amsterdam, die stadsbomen een hoogwaardig tweede leven geeft;

* De wedstrijd 'Slimste Exterieurproduct 2014' werd gewonnen door de Weekamp TriComfort, een deurenconcept van Weekamp Deuren;

* De wedstrijd 'Slimste Renovatieproduct 2013' werd gewonnen door een renovatie- en nieuwbouwkozijn van thermisch gemodificeerd Finti-hout.