Sitemap Disclaimer Privacy statement

Home

Gastbedrijf editie 2017

Thema

Programma

Standhouders

Aanmelden

Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017

Samenwerkingspartners

Foto's

Annulering

Contact

Houtwereld Praktijkdag 2017
Waar gaan we heen met Hout?

Gastbedrijf editie 2017: Accsys Technologies

 

Hoogtepunt van de Houtwereld Praktijkdag 2017 is een rondleiding door de gloednieuwe houtacetyleringsfabriek met kantoorgebouw van Accoya-fabrikant Accsys Technologies. Deze bevinden zich op een terrein van 18.000 vierkante meter op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Ter vergelijking: het originele perceel met daarop het kantoor en de fabriek bedraagt 3.600 vierkante meter.

 

De eerste fase van het investeringsproject, dat de jaarlijkse productiecapaciteit van Accoyahout in Arnhem moet opstuwen naar 60.000 kubieke meter, wordt eind dit jaar afgerond.
 

Accoya en Tricoya

 

Accsys Technologies is een Brits-Nederlands houtveredelingsbedrijf met als specialisatie het verduurzamen van hout. De onderneming maakt hierbij gebruik van de unieke milieuvriendelijke technologie genaamd 'acetyleren', ofwel het met azijnzuuranhydride behandelen van hout. Het resultaat is een houtproduct met een lange levensduur van minimaal 50 jaar.

 

Accsys vervaardigt geacetyleerd Accoyahout (waarvan de productie in Arnhem plaatsvindt) en is partner in de productie van Tricoya, een MDF-plaat op basis van geacetyleerde houtvezels die in het Ierse Hull wordt gemaakt.

 

Bij de onderneming werken 121 mensen. Accsys Technologies is beursgenoteerd aan de Londense AIM en Euronext in Amsterdam.

 

Website: www.accoya.com/nl

 

Afbeeldingsresultaat voor Accoya